Consumul de alcool este considerat de cea mai mare parte a oamenilor distructiv. Cu toate acestea, bauturile acoolice sunt foarte vandute, industria producatoarea fiind una dintre cele mai profitabile. Putini s-au gandit insa la beneficiile acoolului, care sunt destul de numeroase in conditiile in care acesta este consumat moderat. Totusi, nu orice bautura alcoolica este benefica organismului. Consumul bauturilor acoolice naturale, fara stimulenti chimici, pot imbunatatii starea de sanatate fizica, mentala sau chiar poate contribui la un aspect fizic foarte frumos.

Iata cateva motive pentru care consumul de alcoolul este recomandat:

Protejeaza inima

Vinul rosu este considerat de foarte mult timp elixirul sanatatii inimii. Consumul moderat de vin rosu, curat, reduce riscul bolilor de inima.

Vinul rosu are capacitatea de a ridica colesterolul bun, de a micsora colesterolul rau si de a reduce problemele circulatorii care pot provoca cheaguri ce blocheaza arterele ducand la atacul de cord.

Pinot Noir este vinul cel mai recomandat datorita continutului ridicat de atioxidanti. Este recomandat maximum un pahar de vin pentru femei si doua pentru barbati. Excesul poate provoca mai multe neplaceri in timp.

Ajuta la mentinerea greutatii

Studiile arata ca persoanele care consuma acool in mod regulat, cu moderatie, isi mentin mai usor greutatea sau chiar reusesc sa slabeasca mai repede decat cele care consuma ocazional cantitati mai mari. Piceatanolul, de exemplu, compus chimic trasformat de corpul nostru din resveratrolul prezent in vinul rosu, inhiba celulele grase. Resveratrolul este foarte studiat in cercetarile pentru un medicament pentru prevenirea obezitatii.

In plus, este demonstrat ca persoanele care consuma alcool regulat mananca mai putin si consuma mai putini carbohidrati.

Alcoolul reduce riscul de diabet

Cercetatorii arata ca alcoolul creste nivelul de hormoni care imbunatatesc sensibilitatea la insulina. Cu alte cuvinte, alcool ajuta organismul la transformarea glucozei in energie, reduce cantitatea de zahar din sange si riscul de imbolnavire.

Ajuta memoria

Cercetatorii afirma ca riscul imbolnavirii de Alzheimer sau alte boli ale creierului este mult mai scazut pentru consumatorii de alcool. Asa cum spuneam si mai devreme, alcoolul ridica colesterolul bun care duce la imbunatatirea fluxului de sange la creier. In plus, vinul rosu contine resveratoul care impulsioneaza memoria si impiedica formarea proteinei beta-amiloide, principalul element in blocajul descoperit in creierul celor care sufera de Alzheimer.

Inlatura calculii biliari

Depozitele formate in interiorul vezicii biliare sunt cauzate in general tot de colesterol. Reglarea colesterolului poate reduce riscul aparitiei calculilor biliari. Alcoolul curat consumat de 4-5 ori pe saptamana cu moderatie, poate imbunatati starea de sanatate.

Ajuta digestia

Un pahar de vin la masa stimuleaza digestia. Polifenolii relaxeaza muschii stomacului in timpul digestiei. Acestia functioneaza ca un pansament gastric in contact cu compusii chimici din alimente.

Alcool poate fi benefic pentru organism atunci cand este consumat cu moderatie. Atenitie mare insa la continutul bauturii. Combinatiile cu diversi compusi chimici care dau culorea, gust, conserva alcoolul etc. poate dauna grav sanatatii.

O jumatate de pahar de vin curat, fara adaos de zahar, substante etc., pe zi imbunatateste starea de sanatate. Efectele secundare precum relaxarea, euforia, vaselia, starea de bine provocate de consumul de alcool contribuie cu succes la personalitatea placuta si starea de optimism, elemente cheie in mentinerea relatiilor de prietenie sau relatiei de cuplu.

Sursa: https://www.livestrong.com/

Sursa foto: https://www.cagou.com

error: Continutul este protejat !!